Műköröm termék akció

Néhány tanács, hogyan érdemes dolgozni
Ha hasznosnak találod az oldalt, segíts más szakmabelinek is
vagy
Megosztás a Facebookon

Rengeteg vendéged van, állandóan dolgozol, újításokon járnak a gondolataid, mégsem vagy elégedett? Szeretnél többet keresni, de több munkát már nem bírsz vállalni? Van néhány apróság, amivel könnyebbé teheted a munkát és többet kereshetsz. Íme néhány tipp.

Kreatív munkát végzel, és ha azt jól csinálod, kérd meg az árát
Ha jól dolgozol, ne félj emelni az árakat, hiszen a jó műkörmös ritka és nagyon megbecsülik a vendégei. Ha csak 1-200 Ft-tal is emeled az árakat, napi 3-5 vendég esetében ez már akár 300-1000 Ft-os pluszt is jelenthet. Ez pont az a plusz, ami például egy továbbképző tanfolyam elvégzéséhez szükséges vagy egy régóta vágyott, új munkaasztal megvételéhez. Ha elmondod vendégeidnek, mire szánod azt a plusz pénzt, hidd el, mindenki meg fogja érteni. Pláne, ha tudják, hogy végeredményében nekik is kedvezel ezzel.

Legyen szabadidőd, szüneted, hatékonyabb munkát tudsz így végezni
Oszd el a munkaidőt és a szabadidőt. A legideálisabb óránkénti 5 perc szünet tartása lenne, de mivel a műköröm készítése egy folyamatos munka, így ritkán akad rá alkalom. Ezért érdemes vendégenként 10 perc szünetet beiktatni hosszabb munka után késős vendéget berakni, hogy legyen időd felállni, kinyújtózni, megmozgatni magad. Néha nehéz 10 percig semmit sem csinálni, de utána sokkal gyorsabban és pontosabban leszel képes dolgozni. Amíg megbeszéled a vendéggel, hogy milyen körmöt szeretne, nyugodtan állhatsz, nyújtózkodhatsz, lazíthatsz. Ráérsz akkor leülni, mikor már tenni is kell valamit.

Figyelj a tartásodra, kényelmedre
Fontos a kényelmes szék és asztal. Görnyedve nem lehet hosszú távon dolgozni, kényelmetlen is, ráadásul sokkal hamarabb elfárad a hátad. Az asztalnak is elég magasnak kell lennie ahhoz, hogy ne hajolj fölé teljesen, ugyanakkor ne is kelljen a szemed erőltetni ahhoz, hogy pontosan lásd, mit csinálsz. Legyen hely a széktől a könyöködnek, legjobb a támla nélküli szék, hogy kényelmesen forgolódhass és térdpados, hogy ne is érezz késztetést a görnyedésre.

Ügyelj az egészségedre, mert lehet 10 év múlva is ezt szeretnéd csinálni
Óvd a saját és vendégeid egészségét. Használj porelszívót, pormaszkot a műköröm por ellen, mert hosszú távon nem tesz jót. Se a tüdődnek, se a szemednek. Ha túl sokáig vagy kitéve a pornak, akár allergiás tüneteid is lehetnek tőle. Érdemes porelszívót használni azért is, mert kevesebb port kell takarítanod a vendégek után, ami szintén csökkenti az egy vendégre jutó munkaidődet.

Étkezz és igyál rendesen
Egyél rendesen. Ahhoz, hogy naponta képes legyél megfelelő minőségben és mennyiségben dolgozni, muszáj rendesen enned és folyadékot fogyasztanod. Aki éhes, vagy a kapkodó, nem megfelelő táplálkozástól fáj a gyomra, nem képes koncentrálni. Iktass be ebédszünetet, és rendszeresen ugyanabban az időpontban, hogy kényelmesen ehess. Ilyenkorra ne is hívj vendéget, mert csak kapkodni fogsz. Az étkezések között pedig igyál vizet, gyümölcslevet vagy amit szeretsz. Előfordulhat, hogy nagyon éhes vagy, de nincs időd enni, ilyen esetekre tartsál magadnál valami gyümölcsöt, ami csillapítja éhségedet.

Járj továbbképzésekre, tanfolyamokra
Járj képzésekre, tanfolyamokra. A vendégeid is örülnek, ha valami újdonsággal állsz elő, de nagyon érdekes dolgokat is megtanulhatsz, például azt, hogyan tudod lerövidíteni a reszelési fázist vagy hogyan tudsz igazán aprólékos díszítést rövid idő alatt elkészíteni, és az sem utolsó, hogy a legújabb divatról is tájékozódhatsz.

Tarts rendet magad körül és ügyelj a tisztaságra
Az egyik legfontosabb, hogy nem csak a vendégeidet óvd meg a fertőzésektől, gombáktól, de saját magadat is. Moss kezet minden vendég után és ha hamar kiszárad a kezet, kend be krémmel, míg azt beszívja a bőröd, legalább pihensz egy kicsit. Töröld le a port, fertőtlenítsd a megfelelő tárgyaidat.

Légy rendszeres
Ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni, de ugye mondani könnyű, hogy légy rendszeres. Hidd el, csak az elején nehéz ezt megtanulni, később hálás leszel magadnak, amiért vetted a fáradtságot. Amennyiben nem vagy képes rendszeresen csinálni valamit, neveld magad. Írd ki az UV lámpádra egy cetlire, hogy vendégenként 10 perc szünet.  Reggelente kelj fel 10 perccel korábban, és csomagolj magadnak ebédet vagy akár csak egy szendvicset, amikor beérsz a munkahelyedre, készítsd ki, hogy még csak véletlenül se “felejtsd el” megenni. A vendégeid beosztásához használt naplóba felviheted egyéb teendőidet is, még ha csak olyan apróság is, hogy mozogj eleget.

Címkék: ,

Itt lehet hozzászólni !