Műköröm termék akció

Díszek műkörömre
Ha hasznosnak találod az oldalt, segíts más szakmabelinek is
vagy
Megosztás a Facebookon

A műkörmökben az a legjobb, hogy szinte bármit fel lehet használni ahhoz, hogy díszítsük. Annyira széles a választék, hogy nem is próbálom mindet bemutatni, azonban néhány érdekeset mindenképpen szeretnék megmutatni és elmondani róluk.

1. Csillámporok

A csillámporok többfélék lehetnek méretben is, nem csak színben. Az egészen nagy szeműtől a szinte por finomságúig lehet kapni. Az előnyük, hogy nagyon olcsók, ezért több színben is vehetünk belőlük egyszerre. Hátrányuk, hogy nagyon könnyű kiszórni őket, feltakarítani annál nehezebb.

Piros csillámporMix csillámpor

A csillámporokat keverhetjük más díszítő elemekkel vagy más csillámporokkal egyaránt. Sávokban szórva a körömre kellemes színátmenetet kaphatunk. Hologrammos lapokkal, díszítőgolyókkal társítva is nagyon hatásos. Átlátszó körömlakkal keverve is használhatjuk természetes és műkörmökön is.

2. Díszítőgolyók

Egyik legszebb, leghatásosabb díszítőelem, mégis kevesen használják, mert nem tudják hogyan vagy mire érdemes. Tudni kell róla, hogy többféle színhatású, átlátszó, telt is lehet, ezen kívül méretükben is különbözhetnek az egyes típusok. A legtöbb díszítőgolyó átlátszó, ami be van vonva valamilyen színező anyaggal, ezért beépítésre kevéssé alkalmas, inkább felső rétegek díszítésére használjuk.

Kék díszítő golyóLila díszítő golyó

Porcelánvirágok bibéinek, belsejének díszítésével különleges hatást hozhatunk létre, de bevonhatjuk vele pl. a köröm felét, csillámporral kiegészítve. A munka befejeztével érdemes bevonni átlátszó lakkal vagy fényzselével, hogy megóvjuk színüket.

3.  Gumi vagy fimo díszek

Nagyon népszerűek ezek a díszek, mert egyformák és kellemes színhatásuk van. Kevés munkával tudunk velük gyönyörű körmöket alkotni, ráadásul rövid idő alatt. Ezek a díszek egy hosszú rúdból készülnek, a keresztmetszetük adja a mintát, így ha reszeljük őket sem veszítenek színükből vagy formájukból. Beépítésre kiválóan alkalmasak, de egy alap réteg körömlakkba is rakhatjuk, melléjük rajzolunk néhány indát vagy pöttyöt és már készen is van a köröm.

Sárga fimo virágLila fimo virag

Mivel általában nagyobb méretűek, ezért érdemes csak két vagy három körömbe építeni őket, hogy az összhatásuk érvényesüljön. Figyeljünk azonban beépítésnél, hogy ne lógjon ki a köröm felületéből, mert nem esztétikus.

4. Fóliák

A másik díszítő elem, amit nagyon kevés körmön lehet látni, mert nehéz vele bánni. Könnyen szakad és összeráncolódik. Nehéz vele jól bánni, de nagyon szép hatást lehet vele elérni, ha valaki megtanulja kezelni. Figyeljünk arra, hogy ne szakítsuk a széleit, hanem vágjuk ollóval. A pici, körömnyi darabokat tompa végű tárggyal vigyük fel a körömre, és ott azzal igazítsuk el. Ha a körmön elszakad, nyugodtan pótoljuk egy újabb darabbal, rusztikusabb hatást érünk el vele. Lágy zselébe építsük, mert ha a köröm felületén kell igazgatni, a sűrű zselé nem enged és elszakad.

ezüst füstfóliaArany füstfólia

5.  Swarovski kristályok

A beépíthető, kerek kristályokról érdemes tudni, hogy különleges üvegből készültek, amelyek nagyon jól ellenállnak a súrlódásnak, kopásnak. Méretük lehet különböző, a legapróbbtól az egészen nagy darabig megtalálhatjuk őket. Érdemes őket nem halmozottan, hanem szétszórva használni a kifinomultabb hatás érdekében. Csipesszel fogjuk meg őket vagy zselébe mártott ecsettel, narancsfapálcával vigyük fel a körömre. Érdemes a felületre rakni, lehetőség szerint legfelülre, hogy csillogását ne tompítsa a zselé vagy porcelán.

ezüst swarovski kristályaurora swarovski kristály

Amikor vásároljuk ezeket az apróságokat, nézzük meg több oldalról, mert színük csalóka lehet csak egy irányból nézve. Bátran használjunk egy színből több méretet vagy egy méretből több színt. Formázhatunk velük virágokat, használhatjuk indán levelekként, de önmagukban is megállják helyüket. Figyeljünk arra, hogy a swarovski kristály egyetlen olyan strasszkő, ami a swarovski féle különleges üvegből készül. A legtöbb strassz átlátszó műanyag, ezért könnyebben sérülnek.

Természetesen ezen kívül rengeteg féle díszítés lehetséges. Különleges körmökhöz beépített madártollat, hálót, kagylót, porcelánvirágokat is használhatunk.  Az egyensúlyra mindig ügyeljünk, a túl sok dísz ronthat az összképen. A színösszeállításnál is figyeljünk oda, mert lehet bármilyen szép az elrendezés, ha ránézésre kellemetlen az összhatás.

Végezetül íme egy kép:

piros csillámos műkröröm kép

Címkék: , , , , ,

Itt lehet hozzászólni !