Műköröm termék akció

Amit a műkörmös tanfolyamon nem tanítanak
Ha hasznosnak találod az oldalt, segíts más szakmabelinek is
vagy
Megosztás a Facebookon

A legtöbb frissen végzett műkörmös még nem is igazán műkörmös. Ismeri az alapanyagokat, felrakott néhány körmöt, és nagyjából ennyi is. Rengeteg dolgot illik tudnia egy műkörmösnek ahhoz, hogy egyáltalán pénzt kérhessen el a munkájáért. Mik is ezek? Lássuk.

Az első és legfontosabb dolog, hogy a műköröm törése, leválása legtöbb esetben nem a vendég hibája. A műkörmösnek kell megfelelő C-ívet készítenie, és a műkörmöt megfelelően előkészíteni, így nem hólyagosodik fel, nem törik le és nem válik el a köröm. A legtöbb kezdő elköveti a hibát, hogy a köröm bőrére hagyja folyni az anyagot, a másik véglet pedig, hogy nem épít elég anyagot a körmök tövére. Egyik sem jó megoldás és ezt gyakorlással lehet csak megtanulni.

A gyakorlásból sosem elég. Ha barátnők, ismerősök kaphatóak a műkörömre, építsünk nekik bátran, akár minden héten, míg ki nem tapasztaljuk, hogyan is működnek az alapanyagaink, melyik ecsetet kényelmesebb használnunk.

Azt mindenki tudja, vagy legalábbis sejti, hogy a jó francia műköröm titka a szép mosolyvonal. Azt azonban elfelejtik említeni, hogy a sarkokra is figyeljünk oda nagyon, hiszen a befolyt, nem elég széles mosolyvonal csúnya és sokkal törékenyebb lesz tőle a műköröm. Inkább húzzuk picit túl és reszeljünk, mint kihagyjuk. Idővel rá lehet érezni, mennyi anyagot érdemes használni és meddig húzni.

A csiszológépet legtöbb tanfolyamon csak megemlítik, mint létező dolgot. Kevesen fektetnek be azonban, mondva, hogy drága. A csiszológépekről jó tudni azonban, hogy nem csak könnyebb dolgozni vele, mint kézzel reszelni, de sokkal gyorsabb is. Akár fele annyi idő alatt képesek vagyunk egy műkörmöt elkészíteni csiszológéppel, ami annyit jelent, hogy kétszer annyi vendéget tudunk fogadni.

A négyzet vagy kocka alakú körmök leggyengébb pontjai a sarkok, azonban megfelelő C-ívvel és nem több anyaggal akadályozzuk meg, hogy letörjenek.

A szemből nézve meghajlított köröm sokkal tartósabb, mint az egyenes, mert jobban ellenáll a ráható erőknek, ezért használjunk ívhajlító csipeszt.

A polírozás nagyon szép körmöket ad, ugyanakkor fáradtságos és sok munkát igényel. Erre találták ki a fényzseléket, amelyeket porcelán és zselé körmökre is használhatunk. Lakkozó mozdulatokkal felvisszük a formára reszelt, portalanított körömre, majd UV-lámpa alatt megszárítjuk.

A körmök aljára a legtöbben nem figyelnek, pedig nagyon csúnya tud lenni, ha szép körmök alja el van hanyagolva. Csiszológép hengeres fejével kireszelhetjük a felesleges anyagot, ezzel vékonyítjuk is. Portalanítás, fertőtlenítés után bevonhatjuk színes zselével, akár még mintákat is rajzolhatunk rá, ha a vendég úgy kívánja.

Színes zselék, porcelánok széles választéka várja a műkörmösöket a boltokban. Sokkal tartósabb, mint a lakkozás és porcelánból három dimenziós virágokat is építhetünk. Próbálgassuk őket bátran, nem fogjuk megbánni.

Itt lehet hozzászólni !